Wie is bee

Bee me @ work -1-

Na mijn opleiding ergotherapie ben ik als ergotherapeut en handtherapeut gaan werken in het Radboud UMC in Nijmegen. Ook ben ik gelijktijdig gestart met de European Masters of Science in Occupational therapy.

Omdat ik me een aantal jaren later weer wilde settelen in Friesland, heb ik de overstap gemaakt naar de kinderrevalidatie van het UMCG Beatrixoord. Graag wilde ik meer in de context van het kind werken (op school, in het gezin etc.). Ik heb daarom de stap gezet om als zelfstandige ergotherapeut verder te gaan en heb hierin samengewerkt met Angela Rozema in haar mooie praktijk in Leeuwarden.

In 2020 ben ik gestart met mijn eigen praktijk in Joure: Bee. Ik haal ontzettend veel voldoening en energie uit mijn werk zie veel kansen om vanuit mijn praktijk verder te bouwen aan de kinderergotherapie!

Begin 2024 heb ik de opleiding Nieuwe Psychologie afgerond. In de Nieuwe Psychologie plaatsen we een laag om datgene waar we veelal ‘ik’ tegen zeggen. Een verruiming van onze identiteit en dat geeft dan ook ruimte!
Want als je ontdekt dat ‘ik’ zoveel meer is dan alleen de voorbijgaande activiteiten in doen, denken en voelen dan kan het ook zoveel leuker en luchtiger worden! Niet alleen maar het harde werken van hechten en verzetten maar ruimte voor is met dat wat is met aanwezigheid, compassie en nieuwsgierigheid.

Mijn expertise ligt op het gebied van: nieuwe psychologie, positieve psychologie, sensorische informatieverwerking, planmatig werken en executieve functies, motivatie en mindsets, schoolparticipatie (observatie en advies), schrijven en startklaar zijn voor het schrijven, oplossingsgericht werken.

Liesbeth School

Bee me @ work -2-

Als onderzoeker werk ik samen met het lectoraat Ergotherapie van de Hogeschool van Amsterdam waar we veel onderzoek en projecten doen rondom WRITIC-assessment (meetinstrument dat evalueert of oudste kleuters klaar zijn voor het leren schrijven in groep 3 en het WRITIC groepsprogramma; Startklaar voor het schrijven! Zie ook Bee more.

Voorafgaand aan de start van de nieuwe HBO opleiding ergotherapie aan de Hanze Hogeschool in Groningen ben ik betrokken geweest bij de ontwikkeling van het curriculum en accreditatie. De opleiding ergotherapie is in 2021 gestart en tot februari 2023 heb ik als docent meegewerkt om nieuwe studenten op te leiden.

Bee me @ home

Mijn twee kinderen zijn mijn grootste bronnen van leermomenten waar ik ontzettend van geniet! We wonen met zijn vieren in Joure waar ik ook geboren en opgegroeid ben.

Img 6877
Liesbeth 2

Vragen?

Voor jou ben ik er!

Favicon

Ik ZIE je

Dichtbij en betrokken

Laagdrempelig en snel contact